František

FB IMAGE

František se narodil v říjnu 2013 a svým příchodem na svět všechny hodně překvapil. Bylo to totiž o několik týdnů dřív a jeho porodní hmotnost nebyla ani jeden kilogram. Jeho malé tělíčko muselo čelit nejedné komplikací, od problému s dýcháním, přes infekce, krvácení do mozku, operace i udržování v umělém spánku. Ale už tehdy se v něm projevil neskutečný bojovník, který se dokáže s osudem prát a překonávat i nelehké překážky.

Uběhly dlouhé čtyři měsíce než se František dostal z nemocnice konečně domů. Ale tím to bohužel neskončilo. Začal další kolotoč kontrol a vyšetření, na jehož konci byla diagnóza dětská mozková obrna. Začali jsme absolvovat intenzivní rehabilitační pobyty v Sanatoriích Klimkovice, dojíždět do speciálního rehabilitačního centra, cvičit ve speciálním oblečku, navštěvovat logopedii, ergoterapii. Dělat vše proto, abychom budoucí následky co možná nejvíce minimalizovali.

Od svých dvou let navštěvuje František Dětskou rehabilitaci a denní stacionář v Hlučíně. Díky rozšíření o nové služby a rehabilitační metody už nemusíme objíždět několik míst, protože zde máme zajištěnou komplexní péči na jednom místě. Rehabilitace jsou pro Františka každodenní nezbytnou součástí, bez nich se jeho dosavadní život neobejde. A díky nim už taky ušel obrovský kus cesty a udělal viditelné pokroky, za které jsme strašně moc vděční. Speciální neurorehabilitace ale zdravotní pojišťovny nehradí a jsou finančně velice nákladné. Maminka se o Františka stará sama a není v jejich silách je pravidelně a opakovaně hradit.

František je i přes svůj poměrně těžký start do života šťastný, veselý a usměvavý kluk, který se nebojí nových výzev ani překážek. Nejraději by šel do všeho naplno, ale jeho hendikep mu taky spoustu věcí nedovolí. Ale pořád věříme a neztrácíme naději, že přijde den, kdy se dočkáme i těch prvních samostatných krůčků a František se taky rozběhne za svými kamarády.

Ze srdce děkujeme za každou pomoc Františkovi.

 

Fotogalerie

Copyright © 2024 Dětská rehabilitace Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WEBAP | Webové a grafické studio